Opp og ned og opp igjen!

2015-07-06 15.51.33Herregud for noen fantastiske dager. Og litt drama. Men livet er jo dramatisk innimellom. I alle fall hvis man er i overkant selvsikker, tøff i trynet og må lære av egne feil fremfor å høre på andre. Og sånn går nå dagene…

Hvorfor kan jeg oppdatere bloggen min? Har jeg endelig snublet over 4G-dekning? Neida. Men jeg HAR snublet over en skiferblokk i Illmandalen på vei til Ronvassbu. Skiferblokken ble med ned i et hull, vred kneet ut av ledd og stuet ankelen. 16 m/s med vind regn gjennom alt av goretexklær etter 25 minutter, tåkete og såpeglatt – helt naturlig å sette ut på tur med tung sekk og tunge kløver da? Måske ikke. Men dette er liksom den enkleste og letteste ruta i Rondane. Eh. Kort fortalt – med assistanse fra to dansker, en dame fra Torshov og aller mest – en usedvanlig stø og “hel ved”-seniorrådgiver fra GK så kom jeg meg ned til Otta. Fikk sjekket kne og ankel (som jeg fremdeles ikke helt kunne stå på) og min aldeles fantastiske samboer kastet seg i bilen, kjørte de fem timene i veiarbeid og campingbiltrafikk for å hente meg og gutta hjem. Hjem til trygge omgivelser i Oslo etter kun 7 dager. Hva nå? Hele drømmen lå knust sammen med den helvetes skifterblokka oppi steinrøysa et sted i Rondane. Eller?

NEIDA! Kneet kan brukes med strømpe på og ankelen er allerede mye mindre. Med inngående kunnskap i taping av ankler fra tidligere turer, skal jeg tape den hver dag og ha med ibux og voltaren. Så drar vi opp igjen. På torsdag. For å fullføre vårt eventyr. Så jeg velger å se på dette som to velfortjente hviledager, ikke som en nedtur. Da går det mye fortere over:)

For et eventyr er det. Særlig et eventyr om hunder som tilhører heltesagaer. Hunder som har svømt over elver med kløv, som har dratt meg opp snøskavler på halvannenmeter og som har holdt seg bak i radbrekkende nedoverbakker. Hunder som sover på føttene mine om natten for å holde meg varm. Varm i hjertet i alle fall – temperaturen er det i grunn ikke noe å si på. Hunder som har lagt ned i snitt 3,7 mil per dag og som har hjulpet meg til å komme halvveis til målet. Vi er HALVVEIS! More to follow!

One thought on “Opp og ned og opp igjen!

  1. Å kjøre vene, ta nå godt vare på deg selv og kroppen din – husk den skal brukes i minst femti år til! Vet du er ustoppelig når du har bestemt deg – så god tur videre til deg og verdens vakreste brukshunder. Følger nøye med fra sidelinjen 🙂 klem igjen !

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s