Selvhjelpsbøker til spott og spe

2015-07-04 10.09.47Selvhjelpsbøker er noe av det jeg synes er mest moro å gjøre narr av. Alle typer i grunn. Det er endeløse kilder til spydigheter og ironiske betraktninger. Helt til man roter seg ut på Norge på tvers-tur på egen hånd og fjellet kommer med konstante overraskelser. Da høres man nemlig ut som en selvhjelpsbok selv. “Kom igjen, Tone-Lise! Dette fikser du lett. Det er ikke en elv. Det er en liten bekk. KOM IGJEN!” og uttrykk som “fuck, fuck, fuck – dette går bare ik… JO!! Det går. Vi kan fly gutter.” Og så videre. En følelsemessig berg-og-dalbane av dimensjoner. Jeg har fått god innblikk i hvor gøyalt og slitsomt det må være for folk rundt meg at jeg har så stort følelsesregister…. jada.

Guttene er vant til at jeg skravler mye, både til dem, om dem og med dem. Sånn sett har turen vært som normalt. Men jeg er litt mer sentimental ja. Godt eksempel: På vei fra Breisjøseter til Straumbu og videre til Bjørhollia begynte vi å bli litt slitne etter fem dalsøkk med vading/bading og kravling på råtten snø. Så hadde jeg ikke lest kartet godt nok og plutselig, i det vi kom ned gjennom skogen ved Straumbu, så sto vi i den betongfesten i Folldal! Med kiosk. De hadde åpent og jeg begynte å grine av glede. Hvorpå de 16-år gamle feriehjelpen kom ut av kiosken, ga meg en cola og en klem. Herlig?! Javisst. Og jeg griner litt av fine fjell og litt hver gang guttene har gjort en ekstra rå ting. Noe som i seg selv genererer grining flere ganger per dag. Det er godt å kjenne på hele registeret. Men muligens litt stort register.

Skal nok gjøre litt mindre narr av selvhjelpsbøker fra nå. For de har sin funksjon. Om enn for å skape litt god stemning:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s