To hundeliv

Mine to samojedhunder, Maar (9 år) og Charmy (6 år) har sin egen hjemmeside, samojedhund.no. Men hundene er så stor del av min livsstil og kompetanse at de fortjener en side her.

2014-05-10 13.33.56

Maar (Rajumas Akira Maar), 9,5 år gammel med et fantastisk gemytt. Han er en god trekkhund, enda bedre kløvhund og er hele familiens muntrasjonsråd. Kilde til frustrasjon, latter og er, i egne øyne, antakeligvis den vakreste hunden som noen sinne har satt sine poter på jordkloden.
Red.: Maar forlot oss rett før jul 2016 etter langtidsskade. Han vil aldri bli glemt og sorgen rir oss fremdeles. Verdens vakreste brukshund har reist over den hvite tundraen. For aller siste gang.

Charmy (Rajumas Charming Miracle), 6 år gammel koseklump med et herlig steg. Beste løpekompisen, seig som et uvær og er den som holder føttene mine varme. Enkel, stø og morsom. Ikke det samme egoet som onkel Maar, og har nok en smule mer selvinnsikt.

Begge guttene kommer fra Kennel Rajuma på Notodden i Telemark. Oppdretter Gro Moe-Gumø fokuserer på gemytt, bevegelser og bruksegenskaper på sine samojeder. Hun selger valper til friluftsinteresserte mennesker og er spesielt bra (og i en særklasse) når det gjelder preging av valper, miljøtrening og kompetanse på avl og oppdrett. Hun har kun fire hunder hjemme, er på tur hele året rundt og er opptatt av samojeden som flerbrukshund. Gro har hatt åtte kull på 12 år. Derfor valgte jeg Kennel Rajuma. Igjen. Og igjen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s